Back to All Events

Ecofeminisme: panelgesprek en screening Woman at War

Girls on Film & Antwerp Circular presenteren:

ECOFEMINISME – Een panelgesprek met aansluitend een filmscreening van Woman at War.

De huidige klimaatbeweging wekt een enorme belangstelling, en het is misschien niet toevallig dat het vrouwelijke frontrunners zoals Anuna De Wever en Greta Thunberg heeft. Vrouwen lijken voortrekkers te zijn in de aanpak van de klimaatproblemen en tegelijkertijd zijn zij ook de zwaarste slachtoffers door de blijvende ongelijkheid tussen geslachten.

Op 13 maart gaan we in gesprek met drie vrouwen wiens diverse achtergrond elk een eigen blik biedt op de relatie tussen vrouwen en het klimaat. Te gast zijn:

Tine Hens (auteur Het Klein Verzet – journaliste Knack en MO*)

Soraya Candido (onderzoekster Sustainable Tranformation Lab – AMS)

Charlotte De Greef (Social Media Activist)

Het wordt een gesprek waar de focus niet alleen ligt op wat er vandaag aan het gebeuren is en wat ons te wachten staat. Ook kijken we in eigen boezem: wat kunnen wij doen?

.
.
.

Girls On Film is een feministisch filmcollectief dat vrouwen voor en achter de camera centraal wilt zetten. Wij bieden gratis filmvertoningen met inleiding door relevante gastsprekers, en plaatsen een schijnwerper op vrouwen en gender in cinema en daarbuiten.

Antwerp Circular is een initiatief dat wilt laten zien dat duurzaamheid allang niet meer alleen voor geitenwollensokken is. Dit door vanuit een ander perspectief naar ecologie, klimaat en duurzaamheid te kijken. Vanuit een fascinatie voor de aarde, gelooft Antwerp circular in circulaire economie en probeert jou de voordelen van deze nieuwe economie te laten zien!


Praktisch:
KAVKA - Oudaan 14, 2000 Antwerpen
Doors 19h – Panel: 19h45 – Film screening afterwards
FREE FOR ALL

Earlier Event: February 26
World Resource Forum
Later Event: March 27
POP UP Antwerp Fashion Exchange