Antwerp Fashion Exchange
Mar
31
11:00 AM11:00

Antwerp Fashion Exchange

Heb jij nog kleding die perfect in orde is waar je iemand anders gelukkig mee kan maken? Neem ze mee want fast fashion is passé...

Treed onze mode revolutie bij en zet circulaire economie mee in the picture!

More is more? Ontmoet de duurzame ondernemers van de toekomst of schuif aan bij de veggie/vegan brunch van JJ House (meer info binnenkort)!

Gratis event, inschrijven is niet nodig.

------------------------------

Awed and Amazed by momma nature
We started our own (fashion) revolution since there is no Planet B
Taking circular economy to another level by exchanging clothes.
Fast Life, Fast Fashion? No thanks!


Next to swapping clothes, there are other activities and a fine selection of inspiring entrepreneurs showing their sustainable businesses. Hungry for more? Get your ass over here! JJ House will organize an intimate veggie/vegan brunch (more info soon).

Free event, subscription is not needed.

View Event →
POP UP Antwerp Fashion Exchange
Mar
27
12:00 AM00:00

POP UP Antwerp Fashion Exchange

Can’t wait for Antwerp Fashion Exchange? Drop your clothes off with us earlier so we can check them in order for you to exchange clothes directly on the 31th of March.
Find the pop-up, 26 september from 12:00 – 16:00 at JJ House

Can’t make it on the 27th of March? No problemo, you can still bring your clothes on 31th at the mainevent self between 11:00 and 13:00. From 13:00 untill 17:00 you can trade!
Hungry for more don't forget to subscribe for AFE Brunch!

View Event →
Ecofeminisme: panelgesprek en screening Woman at War
Mar
13
7:00 AM07:00

Ecofeminisme: panelgesprek en screening Woman at War

Girls on Film & Antwerp Circular presenteren:

ECOFEMINISME – Een panelgesprek met aansluitend een filmscreening van Woman at War.

De huidige klimaatbeweging wekt een enorme belangstelling, en het is misschien niet toevallig dat het vrouwelijke frontrunners zoals Anuna De Wever en Greta Thunberg heeft. Vrouwen lijken voortrekkers te zijn in de aanpak van de klimaatproblemen en tegelijkertijd zijn zij ook de zwaarste slachtoffers door de blijvende ongelijkheid tussen geslachten.

Op 13 maart gaan we in gesprek met drie vrouwen wiens diverse achtergrond elk een eigen blik biedt op de relatie tussen vrouwen en het klimaat. Te gast zijn:

Tine Hens (auteur Het Klein Verzet – journaliste Knack en MO*)

Soraya Candido (onderzoekster Sustainable Tranformation Lab – AMS)

Charlotte De Greef (Social Media Activist)

Het wordt een gesprek waar de focus niet alleen ligt op wat er vandaag aan het gebeuren is en wat ons te wachten staat. Ook kijken we in eigen boezem: wat kunnen wij doen?

.
.
.

Girls On Film is een feministisch filmcollectief dat vrouwen voor en achter de camera centraal wilt zetten. Wij bieden gratis filmvertoningen met inleiding door relevante gastsprekers, en plaatsen een schijnwerper op vrouwen en gender in cinema en daarbuiten.

Antwerp Circular is een initiatief dat wilt laten zien dat duurzaamheid allang niet meer alleen voor geitenwollensokken is. Dit door vanuit een ander perspectief naar ecologie, klimaat en duurzaamheid te kijken. Vanuit een fascinatie voor de aarde, gelooft Antwerp circular in circulaire economie en probeert jou de voordelen van deze nieuwe economie te laten zien!


Praktisch:
KAVKA - Oudaan 14, 2000 Antwerpen
Doors 19h – Panel: 19h45 – Film screening afterwards
FREE FOR ALL

View Event →
Claim The Climate
Dec
2
11:00 AM11:00

Claim The Climate

Artikels en zielige filmpjes delen is tof maar in levende lijve laten zien dat je achter een ambitieuzer klimaatbeleid staat is toffer! 
Zelf minderen met vlees en meer treinen is goed, maar het wordt tijd dat politici wakker worden!

Ook Antwerp Circular voegt zich bij de optocht door Brussel samen met Claim The Climate. Investeren in een circulaire economie is namelijk een van de transities die bijdraagt aan een leefbare aarde. 

Neem je bomma en je scouts gang dus maar lekker mee, wij laten zien dat we bezorgd zijn! 

Zondag 2 december stappen we op de trein van 10.54 in Antwerpen-Berchem spoor 9, zie dus dat je optijd aanwezig bent! De vlag van Antwerp C zal uithangen! 

Be there or be onverschillig!View Event →